.... Rietje Voorn Advies

Inmiddels bestaat Rietje Voorn Advies alweer 5 jaar! Ik coach, begeleid en train klanten met veel plezier. Maar wat is nu het verhaal achter mijn bedrijf? En wat is mijn ervaring?
Ik vertel graag wat meer achter de persoon van Rietje Voorn Advies en de jaren voor en tijdens mijn bedrijf.

Even voorstellen

Ik ben Rietje Voorn. Mijn interesse voor onderwijs is geboren toen ik in groep 8 zat. Ik zat op een klassikale school in Utrecht. Mijn leraar gaf klassikale instructie en wanneer ieder kind de lesstof begreep mochten wij allemaal de opdracht maken.  Ik had vaak als kind de opdracht al tijdens de instructie gemaakt en zal, tijdens de verwerking van de lessen, niet echt een ideale leerling geweest zijn.
Veel praten, lezen en tekenen was mijn dagbesteding op school. Tot in groep 8! Daar was een meester die snel doorhad dat ik de lessen al af had en ik mijn tijd zat te verdoen. Hij gaf mij extra taken, opdrachten die ik alleen en op de gang mocht maken. Ik kreeg de kans te gaan denken en oplossen. Ik had geen tijd om tussentijds te kletsen en als ik aan lezen toekwam, had ik er ook echt zin in.
Deze meester zorgde ervoor dat ik gemotiveerd aan de slag ging, vragen stelde en deze mocht opzoeken in, toen nog, een papieren bibliotheek. Ik merkte dat naar school gaan ook leuk kon zijn!

Ervaring

Ik heb de basis gelegd tijdens Kees Boeke opleiding voor kleuterleidsters. Vervolgens ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs.
Functies die ik heb uitgeoefend zijn: leerkracht, adjunct directeur, Remedial Teacher en Intern Begeleider.

Gedurende deze 25 jaar heb ik vele opleidingen gevolgd, o.a.voor speciaal basisonderwijs Remedial Teacher, Intern Begeleider en management voor directieleden in het basisonderwijs. Tevens heb ik meerdere cursussen voor leerkrachten, IBers en directieleden gevolgd.

Ik wilde mij nog meer specialiseren, waarna ik nog twee masteropleidingen ben gaan volgen, de eerste masteropleiding Ecologische Pedagogiek omdat ik geloof in de kracht van het kind en zijn omgeving. De tweede master maakte mij spelspecialist Master SEN.

Na mijn studie pedagogiek, heb ik diverse functies bekleed. Onder andere Intern Begeleider op meerdere scholen, Hogeschool docent pedagogiek op een pabo, Trainer/Coaching/Adviseur nascholingscentrum van de Hogeschool en bij een schoolbegeleidingsdienst. In de laatst genoemde functie heb ik zowel trainingen over daltononderwijs als “jonge kind” gegeven aan professionals van de kinderopvang en basisonderwijs.

Nu ben ik inmiddels 5 jaar werkzaam in mijn eigen bedrijf ‘Rietje Voorn Advies” als specialist jonge kind en daltononderwijs. Ik geef trainingen in methodisch werken met jonge kinderen, observeren en registreren en klassenmanagement. Ik ben scholingspartner van Stichting Actief Ouderschap, NJI en Malmberg. Tevens ben ik inzetbaar als interim Intern Begeleider en coach voor professionals in het basisonderwijs, IBers en directieleden.